Gå til innholdet

Velge det perfekte vinskapet

Velge det perfekte vinskapet

 

Som en vinelsker vet du hvor viktig lagring er for smaken og levetiden til vinen din. Men vet du hvordan du velger det beste vinskapet for ulike typer viner? Les videre for å oppdage våre beste tips. Og husk: Det perfekte vinskapet venter på deg i vårt brede utvalg av vinskap på Ventdel.no.

 

Et vinskap er mye mer enn bare et oppbevaringssted for vinflaskene dine. Det er et nøye konstruert miljø hvor temperatur, luftfuktighet, og vibrasjon er kontrollert for å bevare kvaliteten på vinen din så lenge som mulig. Riktig vinskap kan gjøre forskjellen mellom en god flaske vin og en fantastisk flaske vin.

 

Hvordan velge det perfekte vinskapet?

 

Kapasitet

 

Det første du må vurdere når du velger et vinskap, er hvor mye vin du planlegger å lagre. Hvis du bare er en casual vinelsker som liker å ha noen få flasker i huset til enhver tid, trenger du kanskje bare et mindre vinskap. Hvis du derimot er en seriøs samler med hundrevis av flasker, vil du trenge et større skap eller til og med et helt vinkjeller.

 

Thermex Winemex 40 - Svart - 40 flasker

Thermex Winemex 145 - Svart - 145 flasker

 

Temperaturkontroll

 

Det er viktig å huske på at ulike typer viner krever ulike lagringstemperaturer. For eksempel skal hvite viner vanligvis lagres ved lavere temperaturer enn røde viner. Derfor, hvis du planlegger å lagre forskjellige typer viner, vil du kanskje vurdere et vinskap med dual-zone temperaturkontroll. Dette lar deg oppbevare forskjellige typer viner ved deres optimale temperaturer i samme skap.

Luftfuktighet

 

I tillegg til temperatur, er kontrollert luftfuktighet også viktig for vinlagring. Korkene i vinflaskene dine trenger en viss fuktighet for å forhindre at de tørker ut, da dette kan tillate oksygen å komme inn i flasken og påvirke vinen. Ideelt sett bør luftfuktigheten i vinskapet ditt være rundt 70%.

 

Vibrasjonskontroll

 

Vibrasjon kan forstyrre den naturlige aldringsprosessen av vin, og bør derfor minimaliseres så mye som mulig. Tro det eller ei, men selv lyden fra et kjøleskap eller en oppvaskmaskin kan vibrere nok til å forårsake skader på din vin over tid.

 

Design

 

Til slutt, husk at vinskapet ditt ikke bare er et praktisk oppbevaringssted, men også en del av hjemmet ditt. Velg et design som passer godt med din personlige stil og interiørdekoren i hjemmet ditt.

 

Vårt utvalg på Ventdel.no inneholder vinskap som passer til alle behov og budsjetter, fra kompakte bordmodeller til høykapasitets vinkjølere. Med de rette overveielsene, finner du lett det perfekte vinskapet for deg og din vin.

 

Winemex 7 enkel sone


Å velge det perfekte vinskapet handler om mer enn bare å ha et sted å lagre vinflaskene dine. Det handler om å skape det optimale miljøet for vinen din slik at den kan utvikle seg og eldes akkurat som den skal. Ved å vurdere faktorer som kapasitet, temperaturkontroll, luftfuktighet, vibrasjonskontroll og design vil du være på god vei til å finne det perfekte vinskapet for deg. Husk, det ideelle vinskapet til dine spesifikke behov venter på deg i vårt brede utvalg av vinskap hos Ventdel.no.

Adresse
Hillevågsveien 103, 4016 Stavanger
Telefon
97478080
E-postadresse
post@ventdel.no
Foretaksregisteret
915 868 975mva
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business
Trustpilot